Filters
Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpKasteelNatuurparkenRoad TripsSteden
<
2 / 2
Naast
Clifden
is er in County Galway nog een leuke plek; de gelijknamige stad Galway. Als je de Sky Road route gaat rijden, zul je dit stadje ook doorkruisen. Galway is een levendige stad waar je veel studenten, musici en kunstenaars zult zien. Het is ook een sfeervolle stad waar zowel het hedendaagse Engels als het oud Gallisch wordt gesproken. Om de sfeer optimaal te beleven, raden wij je aan om naar de Long Walk te gaan waar je aan zee een rijtje met prachtig gekleurde huizen kunt zien staan. Een andere mooie plek in de stad is de haven bij Claddagh waar kleine bootjes rustig liggen te dobberen. Galway heeft de reputatie van de meest ‘Ierse’ stad van het land. Verse zeevruchten zijn hier in overvloed te krijgen en eind september hebben ze zelfs een heus oesterfestival! Ben je er juist in het voorjaar, dan kun je in mei bij de Salmon Weir Bridge de zalmen over de stuw zien springen.
Net uit het centrum van de stad ligt Salthill waar je ook weer even lekker kunt relaxen op een prachtig zandstrand. In Salthill heb je een leuk aquarium waar vooral de kleine reizigers zich uitstekend kunnen vermaken. Vanuit Galway zijn er nog meerdere prachtige gebieden te zien, waaronder bijvoorbeeld de Araneilanden of Clonmacnoise.
ARAN ISLANDS
De Araneilanden is een groep van drie eilanden en deze liggen voor de kust van County Galway. Ze zijn met de veerboot vanuit verschillende plaatsen te bereiken; Rossaveel of
Doolin
. Je kunt er fietsen huren om de sensationele landschappen te ontdekken en de eeuwenoude traditionele bezienswaardigheden te gaan bekijken. Je kunt er voor kiezen om één eiland te bezoeken, maar het is ook mogelijk om ze alle drie te bezoeken.
Het kleinste eiland Inis Oírr ligt het dichtst bij de kust en ondanks dat het maar 4 km lang is, heeft het veel om te ontdekken. Zo heb je een wit zacht zandstrand, ruige kusten met witte kalkstenen, de oude ruïnes van O’Brien en Loch Mór waar je een oude verroeste romp van een vergaan schip dat is aangespoeld in 1960. Heb je nog tijd over, dan is het zeker aan te raden om naar de vuurtoren op het zuidelijkste puntje te gaan. Je kunt de vuurtoren niet van binnen bekijken, maar je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht over de kliffen van Moher, die de kustlijn van het vaste land vormen. Je kunt dit eiland het beste met de fiets verkennen.
Het middelste eiland, Inis Meáin, is het minst ontwikkelde eiland van de drie. Dat heeft tot gevolg dat er niet veel faciliteiten zijn, maar toch is het een aanrader voor de reiziger die graag drukke plekken vermijdt. Je kunt hier namelijk in alle rust genieten van de weiden die omringd zijn met stenen muurtjes en de prachtige grijze kliffen. Je waant je hier soms even alleen op de wereld en dat is een mooi contrast met de drukte van de Ierse pubs.
Inis Mór is het laatste eiland van de Araneilanden en ligt het verste weg van het vaste land. Het landschap is hier weer heel anders dan op de andere twee eilanden. De landschappen zijn hier heel erg uitgestrekt met enorm hoge kliffen aan de kustlijn. Vooral Cill Mhuirbhigh is een bezoekje waard, omdat je hier ook een beschut zandstrand aantreft. De vormgeving van de kust heeft er voor gezorgd dat er veel wilde dieren zijn gesetteld. Zo zijn er veel zeehondenkolonies, wilde zwanen, eenden en zeldzame vogels te zien. Een aantal hoogtepunten van het eiland zijn de oude vesting Dún Aonghasa en Black Fort en de ruïnes van de Na Seacht dTeampaill of wel de Zeven Kerken. Op het eiland zijn ook fietsen te huren of je kunt een bus tour boeken.
CLONMACNOISE
Op een uurtje rijden van Galway ligt Clonmacnoise. Deze ruïnes behoorden ooit tot het machtige klooster van Clonmacnoise. De rijkdom in het klooster trok vroeger vele Noormannen en Vikingen in drakenschepen naar zich toe. De ruïnes liggen naast de rivier Shannon waardoor hier veel wilde dieren en grote vogelkolonies te vinden zijn. Voor een lesje geschiedenis over het klooster kun je terecht in het bezoekerscentrum. Het hoogtepunt van Clonmacnoise is het mooiste Keltische kruis van
Ierland
; die voor de koning Flann Sinna. Het kruis is gemaakt in het begin van de 10e eeuw en er staan prachtige tafrelen op afgebeeld. Andere bezienswaardigheden rondom Clonmacnoise zijn de O’Rourketoren en de Temple Finghin. Op de weg tussen Galway en Clonmacnoise kom je ook nog de Thuroe stone tegen. Dit is een prachtig gedecoreerde steen uit de tijd van ca 100 V.C.
Wicklow Mountains National Park is een sprookjesachtig gebied en de unieke flora en fauna maakt dit park tot het populairste in
Ierland
. Geen wonder dat Wicklow Mountains een van de hoogtepunten van je camperreis door Ierland gaat zijn! De valleien van de Wicklow Mountans zijn in de zomer bedekt met gele, rode en paarse bloemen en samen met de beboste heuvels en kabbelende beekjes is dit een hele rustgevende plek.
De Wicklow Mountains (op zijn Iers: Sléibthe Chill Mhantáin) die in het nationaal park liggen, vormen een bergketen in het zuidoosten van
Ierland
. De bergketen loopt naar het zuiden vanuit County
Dublin
, via County Wicklow, naar County Wexford. Dat het park zo in het filmdecor van een sprookjesfilm kan worden gebruikt, bewijst de Powerscourt Waterfall eveneens. Deze prachtige waterval valt bijna dramatisch en in een schuine hoek van de berg af en waaiert uit over de rotsen.
In het dorp Glendalough staan de overblijfselen van het klooster van Glendalough, welke in de 6e eeuw is gebouwd. De ruïnes staan na zo’n lange tijd bijna verborgen in de natuur en met een prachtig uitzicht over het dal, is dit zeker een must see. Je kunt het klooster op eigen gelegenheid bezoeken, maar ook met een tour vanuit het dorp. Vanuit Glendalough kun je een wandeling maken bij de upper- en lower lakes in het Nationale Park. Deze bergmeren zijn prachtig blauw en zijn lang geleden uitgesleten in de ijstijd. Om de vallei te ontdekken, raden we je diverse wandelingen aan, zoals (een stukje van) de Wicklow Way of de Sugar Loaf Trail. Het park heeft ook veel te bieden voor de actieve reizigers en je kunt er bijvoorbeeld raften, klimmen en vissen.
Het bezoeken van Wicklow Mountains per camper is gemakkelijk. Het park ligt op slechts 40 minuten rijden van
Dublin
en de entree van het park is gratis. Wel dien je te betalen voor het parkeren van de camper. In het oosten van de vallei heb je een visitor centre en dit is een perfect startpunt voor het ontdekken van de vallei.
Killarney een van de meeste bekende plaatsen in Ierland en is gelegen in het westen van het land. Een kleurrijk en levendig stadje dat bij vele toeristen geliefd is. Killarney is voor vele bezoekers het startpunt om de beroemde Ring of Kerry te gaan rijden. Rondom het stadje vindt je verschillende bezienswaardigheden waaronder, Killarney National Park, Ross Castle en Lough Leane. Het beste bezoek je deze bezienswaardigheden met een van de vele traditionele Jaunting Cars (koetsjes) of huur een fiets!
KILLARNEY NATIONAL PARK
Het park grenst aan het stadje Killarney en is het eerste nationale park van
Ierland
. De natuur in dit park is, zoals overal in Ierland, prachtig. Het park bestaat uit meren, bossen, valleien en bergen. In het park vind je ook vervallen abdijen en kastelen, waaronder het beroemde Muckrock House. Dit is eigenlijk een landhuis en in 1861 is Koningin Victoria hier verbleven tijdens een bezoek aan
Ierland
. Je kunt een rondleiding boeken door het landhuis en reis terug naar de Victoriaanse tijd. De omliggende tuinen zijn zeker ook een bezoek waard.
Wil je liever de natuur opzoeken? Klim dan naar de top van de Torc Waterval die op zijn mooist is na een regenbui! Via een wandeling van ongeveer 6 km kan je de top bereiken (Torc Waterfall Walk).
De meeste geliefde meren in het park zijn Lough Leane, Muckross Lake en Upper Lake. Op de meren kan je een boottocht maken of kajakken. Blijf je liever op het droge? Maak dan een mooie wandeling langs de oevers of neem de fiets om de meren te ontdekken. Het park heeft tientallen trails van makkelijk tot moeilijk. Breng een bezoek aan het Killarney Visitor Centre voor meer informatie en advies.
Je verplaatst je binnen het park het beste per shuttlebus, per jaunting car of per fiets. Een jaunting Car is een traditioneel koetsje en er zijn een aantal populaire routes die je kunt rijden, zoals The Demense to Ross Castle & Kenmare Estate, Muckross Abbey & Muckross House en Muckross House & Torc Waterfall. Als je wel zelf gaat rijden, hou er rekening mee dat er ook ander verkeer op de weg is. Het park heeft daarom de shuttle bussen ingezet om de drukte te spreiden. Met name in het hoogseizoen is het aan te raden om niet zelf met je camper in het park te rijden. De wegen in het park zijn smal.
ROSS CASTLE EN LOUGH LEANE
Een van de meest iconische kastelen van
Ierland
is Ross Castle. Het kasteel is gelegen in het Killarney National Park, aan de oevers van het meer Lough Leane. Alleen al door deze ligging is het een bezoek waard. Ross Castle is gebouwd in de 15e eeuw door de heer van de O’Donoghue Ross clan. Volgens de lokale legende slaapt de heer nog diep op de bodem van Lough Leane. Elke zeven jaar op 1 mei stijgt hij op vanuit het meer en rijdt met een wit paard rond het meer. Als je het spot, dan heb je voor de rest van je leven geluk. Kijk dus uit naar Lord O’Donoghue! Het kasteel is te bezoeken van Maart tot November (betaalde entree).
Kinncasslagh is een kleine gemeenschap in het noordwesten van
Ierland
. Het is een typisch oud Iers dorp waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In de regio wordt als eerste taal Gaelic gesproken en is Engels de tweede taal. Hierdoor zie je in de regio vaak alleen bewegwijzeringsborden in Gaelic. Neem daarom een goede wegenkaart of GPS mee. Het landschap is ruig en de uitzichten zijn wijds.
Perfecte ingrediënten voor een camperreis! Ontdek het unieke graafschap Donegal en laat je verassen.
MOUNT ERRIGAL & DUNLEWY CHURCH
Op een korte stand van Kinncasslagh ligt Mount Errigal. De berg zie je al in de weide omgeving opdoemen aan de horizon. Het is de hoogste berg in Donegal met 751 meter hoogte. Bijzonder aan deze berg is dat elke zijde van de berg een ander vorm lijkt te hebben. Je kunt de berg beklimmen via een nauw en steil pad (start bij parkeerplaats langs de R251, vanaf Letterkenny). De wandeling is 6 km lang en duurt gemiddeld 3 tot 4 uur. In dit open landschap moet je altijd rekening houden met windvlagen, zeker als het hard waait.
Aan de voet van de berg ligt nog een bezienswaardigheid die je zeker niet mag overslaan, Poisoned Glen. Vergis je niet in de naam! Er wordt gezegd dat er een vertaalfout gemaakt is bij het vertalen van het Iers naar het Engels. De naam had eigenlijk Hemelse Glen moeten zijn.
Het is een van de mooiste valleien in Donegal met veel grasheiden, glinsterende meren en bergen op de achtergrond. In het hart van de vallei staat de oude ruïne, de Dunlewy kerk. De kerk ligt heel idyllisch aan de voet van Mount Errigal en door deze ligging kan je werkelijk unieke foto’s maken.
CRUIT ISLAND
Cruit Island is een klein eiland voor de Ierse kust nabij Kinncasslagh. Per camper bereik je het eiland per brug. Het is een ideale bestemming voor rustzoekers. Op het eiland wonen namelijk minder dan 100 mensen. Er zijn geen winkels of pubs, daarvoor kun je terecht in Kinncasslagh. Er is wel een golfclub. Waarom dan wel het eiland bezoeken? Het antwoord is simpel, voor de wonderlijke kustlijn en stranden! Hoewel het eiland klein is (5 km bij 2 km ongeveer) zijn er maar liefst 13 stranden!
Letterkenny is gelegen in het noordwesten van
Ierland
, in het graafschap Donegal. De Ieren beweren zelf dat in dit graafschap de Ierse cultuur het meest bewaard is gebleven. De slogan van het graafschap is dan ook ‘’Up here it’s different”. In het graafschap, zo groot als Noord-Brabant, wonen slechts ca. 160.000 mensen. De Ierse taal, Gaelic, wordt door veel inwoners nog als eerste taal gesproken. Hierdoor zie je in sommige gebieden nog alleen bewegwijzeringsborden in Gaelic en niet in twee talen, zoals in de rest van Ierland. Zorg voor een goede kaart of voor een GPS in je camper, zodat je niet verdwaald.
Letterkenny wordt ook wel Cathedral Town genoemd. Je zou verwachten dat er heel veel kathedralen zijn, maar de stad heeft zijn naam gekregen door 1 kathedraal. De Cathedral of St. Eunan en St. Columbus, oftewel de Grand Cathedral. Wandel na je bezoek aan de kathedraal nog even door Main Street, de hoofdstaat van het stadje. In de stad ontdek je ook het rijke Keltische verleden.
GLENVEAGH NATIONAL PARK
Op nog geen 15 kilometer afstand van Letterkenny vind je Ierlands tweede grootste nationale park. Een geweldig natuurpark met meer dan 16.000 hectare heidevelden, bossen, heuvels en het bijzondere Lough Veagh meer. In het park vind je ook nog een kasteel, Glenveagh Castle. Je kunt een tour maken door het kasteel en de nabij gelegen tuinen bezoeken. Wel moet je je hiervoor aanmelden in het visitor centre. Je kunt niet met de camper zelf naar het kasteel rijden. Hoe kom je dan wel bij het kasteel? Vanaf het visitor centre rijdt een shuttlebus naar het kasteel. Voor een uniek uitzicht op het kasteel en het meer neem je de View Point trail. Een 1,5 km lange wandeling en deze start achter het kasteel.
Vergeet ook niet om tijdens je bezoek aan het park uit te kijken naar de gouden arenden of de edelherten die je overal in het park tegenkomt.
WILD ATLANTIC WAY
Een sensationele kustroute langs hoge kliffen, prachtige baaien, parels van stranden en langs gezellige dorpen, dat is de Wild Atlantic Way. De totale lengte van deze route is 2500 km en strekt zich uit vanaf het zuiden tot het ruige noorden. Deze route loopt deels door het graafschap Donegal. Vanaf Letterkenny kan je een deel van deze route rijden. Bezoek bijvoorbeeld de wereldberoemde Fanad Head vuurtoren op ongeveer 50 minuten vanaf Letterkenny of de prachtige strandbaai Ballymastocker Beach.
De prachtige en ruige kust van Noord-
Ierland
is een echte hartendief. Er zijn prachtige kustlijnen met steile kliffen en basaltzuilen, diepgroene en uitgestrekte weilanden en veel culturele bezienswaardigheden, zoals ruïnes en de oudste distilleerderij ter wereld! Het gebied is erg bekend geworden sinds het heeft gediend als filmlocatie van de serie Game of Thrones. De échte fans kunnen zelfs een hele Game of Thrones route door Noord-
Ierland
volgen! Het fijne van dit gebied is dat alles op korte afstand van elkaar ligt en je dus optimaal van de omgeving kunt genieten. Genoeg redenen dus om hier even lekker een paar dagen te vertoeven.
DUNLUCE CASTLE
De ruïnes van Dunluce Castle behoorde in de 17e eeuw tot de MacDonnells familie. Een rijke familie waardoor het kasteel vol stond met Perzische tapijten, zijde stoffen en zilver. De burcht is rond 1640 hals over kop verlaten door de echtgenote van Randal MacDonnell toen een deel van de keuken met bedienden en al in zee stortte. Vanuit de voormalige keukenvleugel heb je een fantastisch uitzicht over de witte krijtrotsen en het zandstrand van Portrush. Er is nu niet veel meer over van de burcht, maar met dit verhaal erachter en het prachtige uitzicht op de oceaan, heeft deze Ruïne wel iets heel speciaals.
OLD BUSHMILLS DISTILLERY
De whisky liefhebber kan zijn hartje ook in Noord-Ierland ophalen. Een bezoek aan Old Bushmills Distillery is er zeker een voor op de bucketlist. Deze whiskydistilleerderij is de oudste ter wereld en is gebouwd in 1608. Bij deze distilleerderij is het mogelijk om een rondleiding te ondernemen door de werkende fabriek waarbij je enorm veel leert over de oude technieken van het maken van Whisky. Whiskyproeverijen zijn hier ook mogelijk en super gezellig.
GIANT’S CAUSEWAY
Op 10 minuten rijden van de Old Bushmills Distillery, vind je de Giant’s Causeway, een oogverblindend mooi landschap met meer dan 40.000 basaltzuilen. De oceaan botst hier ruig tegen de rotsen aan de kust en je kunt hier meerdere wandelingen maken, zoals ‘Gian’s Boot’ en ‘Organ’. Vooral de zonsondergangen bij de baai aan de oostkant zijn hier prachtig. Het is een gebied met een bijzondere geschiedenis. De Ierse reus Finn MacCool legde een pad aan naar
Schotland
, zodat zijn aardsrivaal, de reus Benandonner hem kon bereiken. Benandonner schreeuwde namelijk vanuit
Schotland
dat hij korte metten zou maken met Finn, maar Benandonner kon niet zwemmen. Uiteindelijk is het pad verwoest door de reus en bleef de Giant’s Causeway er van over. Natuurlijk is er ook nog een of ander legende dat het gebied zou zijn ontstaan uit meerdere vulkaanuitbarstingen, maar hé, wie gelooft dat nou?
CARRICK-A-REDE
De Carrick-a-Rede touwbrug is ligt op slechts 20 minuten rijden van de Giant’s Causeway. Deze touwbrug bungelt zo’n 30 meter boven de Atlantische oceaan en werd voor bijna 4 eeuwen lang gebruikt door vissers. Ze stonden vroeger op de brug te vissen naar de zalmen die onder ze door zwommen naar de zee. Je hebt bij en op de brug een prachtig uitzicht op de blauwe zee in de baai en op de ruige kustlijnen met zijn steile kliffen. De brug is niet in de winter te bezoeken en wordt rond november weggehaald en rond maart weer opgehangen.
BALLINTOY
De haven Ballintoy is voor de Game of Thrones fans een must visit. Waan je hier even bij de haven van de Iron Islands en ontdek het kleine vissersdorpje. Het is een paradijs voor fotografen, want ook bij slecht weer is de vormgeving van de haven prachtig om te zien. Er zijn veel wilde dieren in deze omgeving, waaronder veel vogelsoorten en dolfijnen. Maak vanuit het dorpje een prachtige wandeling langs de ruige kustlijn en verbaas je over de schoonheid van Noord-Ierland!
DARK HEDGES
We rijden verder in het gebied en komen dan bij een van de meest bekende wegen ter wereld; de Dark Hedges. Deze weg, ook wel Bregagh Road genoemd, is prachtig overkoepeld door 200 jaar oude Beukenbomen en ligt op slechts 15 minuten afstand van Ballintoy. De bomen zijn lang geleden gepland door de Stuart familie om indruk te maken op bezoekers en dat doen ze honderden jaren later nog steeds. De weg komt uit bij Gracehill House, het huis van de familie Stuart. Ook deze locatie is gebruikt in de Game of Thrones series als de bekende Kingsroad. Tip; ga zo vroeg mogelijk op de dag hier heen. Het is een drukke bezienswaardigheid en je maakt de mooiste foto’s van de weg als er nog niemand is.
Een imposante rots met een vesting uit de Romaanse tijd. Eeuwenlang regeerden de machtige koningen van Munster het zuiden van
Ierland
. Aan het heerschap kwam in de 12e eeuw een einde toen het kasteel aan de kerk werd geschonken. Vanaf toen zijn er veel religieuze bouwwerken aan het kasteel toegevoegd, waaronder de beroemde Cormac’s Chapel. In de loop der jaren is de vesting beschadigd geraakt, maar er is genoeg over om de grandeur van vroeger voor te stellen. Het is een geliefde bezienswaardigheid van vele reizigers.
ST. PATRICK
In
Ierland
, en vele andere landen met Ierse roots, wordt elk jaar op 17 maart gevierd St. Patrick’s Day gevierd. Op deze dag herdenkt men de beschermheilige van het land. Wat heeft St. Patrick te maken met de Rock? In de 4e eeuw bezocht St. Patrick de rots om koning Aenghus te dopen tot het Christendom. Dat ging niet helemaal goed, want St. Patrick stak per ongeluk zijn bisschopsstaaf door de voet van de koning. Gelukkig dacht de koning dat dit erbij hoorde. Door de aanwezigheid van St. Patrick bij deze doop heeft de rots nog meer faam gekregen. Er wordt zelfs beweerd dat het waterbassin van zijn doop gebruikt is als sokkel voor het St. Patrick’s Cross. Het echte kruis wordt ergens goed bewaard, maar een replica staat buiten. Ieren noemen hierdoor de rots ook wel St. Patricks Rock.
GESCHIEDENIS
Door de eeuwen heen zijn er veel gebouwen toegevoegd aan de vesting. Een kathedraal, kapel, kerken en zelfs een ronde toren. In het midden vind je de kathedraal uit de 13e eeuw. Deze kathedraal heeft geen dak meer, maar het is nog steeds een imposant bouwwerk. Vlakbij de kathedraal ligt de beroemde Cormac’s Chapel. De kapel is de oudste Romaanse kapel van
Ierland
.
Het oudste gedeelte van de Rock is de 28 meter hoge ronde toren. Stel je eens voor hoe men hier vroeger de (ongewenste) bezoekers al mijlenver zagen aan komen lopen!
De Rock is een van de meest bekende bezienswaardigheden van
Ierland
. Vele reizigers brengen een bezoek aan de rots en daardoor kan het er druk zijn. Ondanks de drukte mag de Rock niet ontbreken in je camperreis. Je kunt op eigen gelegenheid de vesting bekijken of boek een rondleiding. Met een rondleiding kom je alles te weten over het rijke verleden van deze bijzondere plek.
Westport is een van de mooiste stadjes in
Ierland
, gelegen aan de Clew Baai. Je kunt naar hartenlust slenteren door de prachtige straten met Gregoriaanse huizen. Stel je voor hoe dit stadje er in de 18e eeuw uit gezien moet hebben. Toch is Wesport niet altijd zo mooi en lieflijk geweest. De stad heeft een roemrijk piraten verleden met een van de meest beroemde piraten uit de Ierse geschiedenis, piratenkoningin Grace O’Malley. Neem duik in het verleden van Grace en ontdek hoe zij dit gebied jaren lang geregeerd heeft. Je kunt zelfs nog rondkijken in haar kerkers!
NATUUR
Direct buiten de stadsgrenzen wacht de natuur op je. Bezoek de ruige kustlijn met stranden en baaien van Clew Bay of maak een boottocht naar Clare Island waar Grace O’Malley geboren is. In de regio kun je een tal van watersporten beoefenen, zoals stand up paddling, snorkelen, zee kajakken of surfen.
Wil je liever geen natte voeten krijgen? Stap dan in de voetsporen van St. Patrick. Op ongeveer 8 km vanaf Westport ligt de berg die al 1000 jaar een belangrijke pelgrimsplaats is. Croagh Patrick is 765 meter hoog en vele bezoekers klimmen graag naar de kleine kapel op de top, zoals St. Patrick in de 5e eeuw ook gedaan heeft. Op een heldere dag heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en zie je in de verte zelfs de oceaan.
GREAT WESTERN GREENWAY & ACHILLL ISLAND
Vanaf Westport loopt een 42 km lang fiets en wandelpad langs de kust naar Achill Island. De Great Western Greenway is een route zonder verkeer die je in een keer of in delen kunt doen. Je kunt de route wandelen of fietsen. Fietsen huur je in Westport. De uitzichten die je zult gaan zien op dit pad zijn Great!
De tocht brengt je naar Achill Island. Dit eiland is het grootste eiland van
Ierland
en is verbonden met een brug aan het vasteland. Op het eiland kan je zeker een dag doorbrengen en verborgen pareltjes ontdekken. Als je liever niet wilt fietsen naar het eiland, dan kan je er ook met de camper naar toe rijden. Sla zeker de volgende dingen niet over!
DESERTED VILLAGE
In dit verlaten dorp zie je de ruïnes van cottages uit de hongersnood tijd. Vele inwoners zijn halverwege de 19e eeuw geëmigreerd naar de VS/
Canada
of
Australië
. Sindsdien zijn ze niet meer bewoond geweest.
KEEM BEACH
Een prachtig, wit strand waar niet veel mensen komen. Dat klinkt te goed om waar te zijn toch? Je vindt het nog op Achill Island. Kijk uit over de azuurblauwe zee en sta even stil bij de schoonheid van deze omgeving. Wil je een duik wagen? Dat kan zeker, maar vergis je niet in de temperatuur!
Atlantic Drive
Een route over het eiland die je meer laat zien van deze mooie omgeving. Rij langs oude forten, stranden en heuvels. Werkelijk een unieke en prachtige route om zelf met je camper te ontdekken. Een deel van het eiland is Gaeltacht, oftewel hier wordt alleen Gaelic gesproken. De verkeersborden zijn dan ook alleen in het Gaelic in dit deel van het eiland.
WILD ATLANTIC WAY
Een sensationele kustroute door het ruige landschap van Ierland. Rij langs hoge kliffen, prachtige baaien, parels van stranden en langs gezellige dorpen. De totale lengte van de Wild Atlantic Way is 2500 km en strekt zich uit vanaf het zuiden tot het ruige noorden. Westport is een van de plaatsen die ligt aan de Wild Atlantic Way.
<
2 / 2