Campertips voor een reis met kinderen
Op camperreis met je kinderen, dat roept vraag nogal wat vragen op. Wat moet ik meenemen, wat kan ik allemaal meenemen en wat voor tips hebben wij? Hieronder onze tips voor een zorgeloze campervakantie met je gezin.
De slaapplaats
Waar slapen je kinderen nu tijdens de camperreis en hoe zit het met de veiligheid? Veel campers hebben verschillende opties; vaak heb je een zitje dat je om kunt bouwen tot bed, een los bed achterin en een hoogslaper. De hoogslaper vinden kinderen vaak geweldig! Jij als ouder kunt je afvragen of ze daar niet uit vallen. Sommige verhuurderders verhuren zelf bedrails, dat is extra makkelijk. Bieden ze deze niet, bij veel Walmarts verkopen ze deze en die kun je dan makkelijk bevestigen. Bel eventueel of check de site vam de winkel waar je naartoe wil om de voorraad te checken.
Wanneer je reist met een baby of peuter kan het zijn dat je je kind liever op een lager bed laat slapen. Een goede optie is aanschaf van een peuterbedje (bijvoorbeeld van Deryan). Dit tentje is erg lichtgewicht en dus makkelijk mee te nemen. Voordeel hiervan is ook dat je je kindje thuis aan het tentje kunt laten wennen door ze daar vast in te leggen met het middagslaapje. Ook kun je het tentje buiten gebruiken want het is voorzien van gaas tegen insecten en UV-werend.
Grote voordeel van een camper is natuurlijk ook dat jij nog lekker buiten bij het kampvuur kunt zitten en de kinderen alvast lekker kunnen gaan slapen.
Stoeltjes in de camper
Een andere veelgestelde vraag is hoe kinderen kunnen zitten in de camper. Dit varieert per verhuurder maar over het algemeen hebben veel verhuurders de mogelijkheid kinderstoeltjes te plaatsen bij de dinette (eettafel). Vaak heb je een heupgordel en zit er een zogenaamde top tether om de bovenkant van de stoel aan te bevestigen. Let wel op dat je stoeltje die mogelijkheid heeft.
Eigen kinderstoeltjes mag je bij veel luchtvaartmaatschappijen gratis meenemen in het ruim, ook kun je vaak voordelig ter plaatse een stoeltje aanschaffen. Als je uitgebreide informatie wil kunnen wij je bovendien per verhuurder vertellen wat de mogelijkheden zijn tot het plaatsen van de stoeltjes.
Eten en drinken
Het grote voordeel van reizen met een camper is natuurlijk dat je altijd alles bij de hand hebt. Een flesje melk of peuterhapje warm je snel op in de magnetron en ook een boterham of een ijsje liggen binnen handbereik. Wanneer je met een baby reist mag je vloeistoffen meenemen aan boord (check altijd even de laatste regels bij je luchtvaartmaatschappij), vaak heb je dan wel een extra screening van je spullen. Water en melkpoeder, borstvoeding of hapjes kunnen dus mee aan boord. Neem zelf altijd voldoende mee, het komt helaas nog weleens voor dat de aangevraagde babymaaltijd toch niet aan boord is. Voor wat grotere kinderen is er vaak een kindermaaltijd beschikbaar.
Ter plaatse kun je melkpoeder en potjes babyvoeding kopen. Deze is vaak wel net wat anders dan bij ons maar prima vindbaar. Er wordt nog weleens aangeraden de melk langzaam te mengen met lokale melk omdat sommige kinderen anders de voeding kunnen weigeren door de andere smaak.
Speelgoed
Natuurlijk wil je graag dat je kind iets heeft om mee te spelen maar neem vooral niet te veel mee. Ter plaatse kun je in alle grote supermarkten voor schappelijke prijzen van alles kopen. Emmers en schepjes, poppen, fietsen, voetballen en nog veel meer. Nieuw speelgoed is natuurlijk extra leuk dus de kinderen vermaken zich meteen prima; aan tafel met het de nieuwe auto en lekker op het strand met emmer en schep.
Wassen
Bij de camper kun je een inventarispakket met handdoeken en beddengoed bijboeken, dit is echter vaak niet zoveel, 1 of 2 setjes beddengoed en 2 handdoeken. Voor de kinderen nemen we vaak iets extra mee, bijvoorbeeld een paar grote hydrofiele doeken. Neem niet te veel mee want gelukkig kun je wel makkelijk je spullen wassen. Op de meeste campings buiten de natuurparken vindt je wasmachines en drogers, voor een paar dollar is je was weer schoon en fris.
Reistijden
De ritten zijn vaak lang, vooral voor jonge kinderen. Vooral als je kinderen hebt die nog een middagslaapje houden is het fijn om eerst een activiteit te doen en daarna een stuk te rijden. Zo kunnen ze in de ochtend nog wat energie kwijt door te wandelen, spelen of zwemmen. Daarna kunnen ze lekker uitrusten in de camper en op je volgende stop is iedereen weer fit.
De eerste boodschappen
Wat is nu écht handig om mee te nemen? Maak een lijstje zodat je het niet vergeet, dat scheelt je weer een extra rit naar de supermarkt. Sla ook vooral voldoende in, de camper heeft ruimte genoeg en dan weet je zeker dat je voorlopig geen zorgen hebt om je boodschappen.
1. Tafelkleed. Een voordelig platic tafelkleed is ideaal voor op de camping. Hier staan vaak picknicktafels om lekker aan te eten maar deze zijn niet altijd helemaal fris door bijvoorbeeld vogelpoep. Met een kleedje kan je lekker buiten eten, na het knoeien het alsnog opeten is dan ook niet zo'n ramp. En je laat het makkelijk schoon achter voor degene na je.
2. Een fijne drinkbeker, bord en bestek. Vooral voor de kleintjes kan het fijn zijn een anti-lekbeker te hebben en een bord dat niet direct kapotvalt.
3. Een stoeltje dat je aan de tafel kunt klemmen voor de hele kleintjes. Je ziet ze in veel grote supermarkten en deze stoelen klik je makkelijk aan de picknicktafel of tafel in de dinette.
4. Kortingskaart. Bij veel ketens kun je een kortingskaart aanschaffen en dit kan behoorlijk schelen. Je moet wel een adres opgeven dus gebruik bijvoorbeeld dat van je hotel of camping.
5. Lekkers! Natuurlijk mogen pannenkoeken (kant en klare mix), ijsjes en een lekker koekje of chips niet ontbreken. Laat je kind zelf iets kiezen uit de enorme schappen en het feest is compleet.
6. Vergeet uiteraard niet de standaard boodschappen zoals heel veel water (dat uit de camper kun je niet drinken), peper en zout, bakboter etc. Ook een barbecue en toebehoren, hout voor een vuurtje en een paar lekkere campingstoelen voor een avond buiten mogen niet ontbreken.
En daarna, genieten geblazen!