Algemeen en tips

Route: Orlando naar Los Angeles
Totaal gereden mijlen: 3379 / ca. 5400 kilometer
Totale kosten benzine: 1708$
Gemiddelde kosten campings: 43$ per nacht (totaal 860$ voor 20 nachten)

 

Dit jaar zijn we voor het eerst op reis geweest met onze dochter van 10 maanden. Dit kost nogal wat voorbereiding, wat neem je mee, kan ze wel veilig slapen in de camper, hoeveel bagage mag er mee en kies je voor een buggy, kinderwagen, draagzak of allemaal?

 

Kortom, we zijn wel even bezig geweest. Maar inmiddels is het allemaal achter de rug en kan ik zeggen dat het echt een groot succes is geweest! Veerle vond alles leuk, de vlucht verliep prima en de camper is echt een ideaal vervoermiddel voor een reis met een kind.

 

We zijn weg geweest met Moturis, type S-27S. Een iets ruimer model want een aparte slaapkamer leek me wel prettig. Wanneer we dan koude avonden hebben kan Veerle tenminste op bed liggen en kan de deur dicht, zo is de kans wat kleiner dat ze wakker ligt.

 

Een korte samenvatting van de artikelen die we mee hebben genomen voor Veerle:

 

In het vliegtuig:

  • Deryan Air Traveller. Een stoeltje van ongeveer 15 euro dat je op je schoot kan plaatsen in het vliegtuig. Hierdoor wordt het gewicht van je kind beter verdeeld. Wanneer je de riempjes van de stoel losmaakt heb je een klein bedje. Er zit ook een slaapzak aan vast. De kussentjes in het stoeltje zijn opblaasbaar dus het geheel is klein en compact mee te nemen.
    Het bleek dat Veerle vaak geen zin had om op schoot te zitten dus heel veel hebben we het niet gebruikt. Op de heenvlucht kreeg ze een eigen stoel en hebben we het daarin gezet, dat zat net wat comfortabeler.

 

Voor onderweg:

  • Deryan peuterbedje. Een lichtgewicht tentje van ongeveer 3-4 kilo dat makkelijk in je koffer past. Zoals gezegd een tentje met opblaasbaar matrasje, muggennet en UV-werende stof. Zo kan ze hierin binnen en buiten slapen. We nemen wel onze eigen slaapzak mee want de geleverde is nog wat groot.
    Een perfecte koop! Het bedje is echt een soort thuis geworden voor haar. Ook in de hotels sliep ze hier uiteindelijk in want in het bedje van het hotel kon ze de slaap niet pakken.
    We gebruiken het nu thuis ook als campingbedje, ideaal!
  • Draagzak ErgoBaby Performance Ventus. Ergonomisch goede draagzak die je op buik, rug en heup kan dragen. Deze is ongeveer het luchtigste en gezien de temperaturen en de wandelingen die we graag willen doen is dat echt een must. We hebben nog getwijfeld over een grote rugzak met metalen frame waar ze in kan zitten maar dit leek ons uiteindelijk te groot om ook nog mee te nemen.
  • Zwembandje voor op de camping
  • Buggy Koelstra Simba. Voordelig tweedehands aangeschaft voor op reis. Je hoort vaak dat buggy’s en kinderwagens tijdens de vlucht beschadigen en dus besloten we onze kinderwagen toch maar thuis te laten.
    Ook een prima koop die het geld meer dan waard was. De buggy kon mee tot aan de gate en nam niet te veel plek in in de camper. De dubbele zonnekap is wel een aanrader in het hete weer waar wij in reisden. De rugleuning is in meerdere standen verstelbaar dus kon ze hier ook prima even in slapen.

 

Overige puntjes:

  • Vlucht. Je kan bij de meeste airlines veel (gratis) meenemen. In ons geval hadden was voor een baby toegestaan: 10 kilo ruimbagage, 12 kilo handbagage, paraplubuggy tot aan de gate, autostoel. In de handbagage mag je gewoon vloeistoffen voor je kind meenemen, deze wordt apart nagekeken.
    Tip die wij kregen: neem extra kleding mee voor je baby en jezelf. Je weet maar nooit wat voor ongelukjes er kunnen gebeuren en jij of je baby willen geen 6 uur in een vliegtuig zitten met een shirt doorweekt met spuug of ergere zaken….
  • Neem voldoende tijd voor inchecken en overstappen. Met een baby duurt het allemaal wat langer i.v.m. extra controles en ook wil je baby vaak nog even eten/drinken/kruipen en een schone luier.
  • Flesje warm maken in het hotel. Soms heb je een magnetron op de kamer maar vaak niet. Wat goed werkt is water in de fles doen en de ijsemmer (die eigenlijk elk hotel wel heeft) vullen met heet kraanwater. Flesje met water erin hangen en dan warmt het vrij snel op. Handig voor die eerste nacht met een kind met jetlag….
  • Kinderbedjes stonden bij ons ondanks aanvraag nergens klaar. Hier is helaas niks aan te doen. Wanneer je een eigen bedje bij hebt geen probleem, anders moet je even wachten tot iemand een bed komt brengen.
  • Het autostoeltje bij Moturis wordt speciaal bevestigd, hiervoor is een aparte constructie in de dinette gemaakt, ideaal. Uiteindelijk hebben we ons eigen stoeltje ook gebruikt. Minder veilig maar aangezien deze in standen verstelbaar is wel comfortabeler voor Veerle. Tja, dat blijft een lastige keuze…
    Wanneer je kind aan de dinette in een autostoel zit kan de tafel het beste naar beneden, anders zitten ze met de beentjes tegen / op tafel.
  • We hadden gelezen dat baby’s de melkpoeder in Amerika vaak niet lusten. Wij hebben daarom 2 pakken eigen poeder meegenomen. Veerle bleek het uiteindelijk wel te lusten dus het was voor ons geen probleem geweest.
    Wat wel opvalt is dat men hier geen aparte melk heeft voor baby’s tot bijvoorbeeld 4 of 6 maanden, alles is voor baby’s tot 1 jaar.
  • Potjes met fruit en eten vonden wij handig als back up onderweg. Soms is haar ritme net wat anders of gaat de rit anders dan gepland en dan is het handig wanneer je wat fruit kunt geven of in de magnetron snel wat eten op kan warmen.
    De potjes zijn ook anders, het aantal maanden staat niet aangegeven maar het is gebaseerd op de fase waarin het kind zit. Zo zijn er bijvoorbeeld potjes voor de baby’s die kruipen en potjes voor baby’s die lopen.
    Op de barbecue maak je natuurlijk ook makkelijk wat klaar. Stukje vlees of vis en wat aardappel en groenten in aluminiumfolie en je babyhapje is klaar.
  • Alle andere zaken kun je natuurlijk in de grote supermarkten kopen. De maten van Pampers zijn hetzelfde en je vindt een enorme voorraad aan flesjes, doekjes, speelgoed etc.
  • Stoeltje voor op de camping. Wij hebben ter plaatse voor ca. 25$ een stoeltje gekocht dat je aan de tafel vast kan klikken. De klemmen zijn in dikte verstelbaar en zo kon Veerle zowel in de camper als bij de verschillende picknicktafels bij ons aan tafel in haar eigen stoeltje. Wanneer je uit eten gaat zijn er overal kinderstoeltjes beschikbaar.
  • Slapen in de camper. Wij hebben ervoor gekozen het tentje van Veerle op de dinette te zetten. Dit paste net naast het autostoeltje. Het weer was warm genoeg dus wij waren veel buiten en zo bleef het fijnste bed vrij voor ons. In de middag legden we haar ook weleens op het bed achterin zodat ze niet zo snel wakker werd wanneer wij binnen wat te eten of drinken kwamen pakken.
  • Campings: iets wat we ons niet gerealiseerd hadden is dat een plaats met elektriciteit erg handig is. Veerle slaapt nog in de middag en als het dan 34 graden is wil je wel de airco aan kunnen zetten. Wanneer je geen elektriciteit hebt moet je daarvoor de generator aanzetten en dat is ook niet echt een optie.
  • Speelkleed. Wanneer je kind nog klein genoeg is (bij ons echt op de valreep) is het handig om een picknickkleed o.i.d. mee te nemen of te kopen. Bij aankomst leg je dit op de grond en kunnen ze lekker spelen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties
BESbswy