Eten en drinken in Polen
Polen beschikt zo over zijn eigen specialiteiten. Zo is het in Polen gebruikelijk om iedere maaltijd te starten met soep. De meest populaire soep is de barszcz. Dit is een rode bietensoep met bonen, gekookte aardappel of gevulde deegwaren. Bigos is het nationale gerecht van Polen. Het betekend letterlijk: stoofpot voor jagers. Het gerecht bestaat uit gesneden witte kool, zuurkool, champignons en er zitten verschillende soorten vlees is. Pierogi is ook een typisch Pools gerecht. Dit gerecht varieert van hartig tot zoet. De hartige versie is gevuld met onder andere zuurkool, witte kool, spinazie, rundvlees en uitjes. De zoete versie bevat een vulling van bijvoorbeeld zoete kaas, fruit, yoghurt. Ook biedt de Poolse keuken populaire Poolse desserts. Zo is de szarlotka (appeltaart) erg lekker en deze wordt vaak geserveerd met ijs of slagroom en sernik (cheesecake).
Wie aan Polen denkt, denkt ook aan wodka. Het meest bekende merk is Zubrowka (bison wodka) Dit drankje dankt zijn smaak aan het gebruik van bizongras. Door de vele spa's in het land beschikt Polen over een aantal producten in mineraalwater. Zelf mengen de Polen dit graag met vers fruitsap.